Sieradenfotografie zelf doen?

Verkoop je sieraden in je online winkel en wil je de productfotografie zelf verzorgen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De fotografie van sieraden is niet voor niets een vak apart: je werkt met glanzende materialen en kleine producten. Het is daarom van groot belang dat je weet wat je doet, zodat je na een fotoshoot niet met onscherpe of sterk glimmende foto’s opgescheept zit. In dit artikel lees je meer over hoe je zelf de sieraden voor in je webshop op een goede manier kunt fotograferen.

Wat heb je nodig voor sieradenfotografie

Voor de fotografie van sieraden heb je in de eerste plaats een lichttent en lampen nodig. Daglichtlampen zijn hiervoor geschikt. Om sieraden te fotograferen heb je niet zoveel licht nodig, maar je moet er wel voor zorgen dat het licht goed diffuus is, anders reflecteert het materiaal te sterk. De lichttent voorkomt dat de lampen direct op de sieraden schijnen en zo ongewenste schitteringen veroorzaken. Zorg daarnaast voor een goede camera die je handmatig in kunt stellen, een statief en fotobewerkingssoftware op je computer of laptop om de productfoto’s na te bewerken.

Sieradenfotografie: hoe ga je te werk

Zet de lampen zo naast de lichttent neer dat je zo weinig mogelijk schaduw ziet van het product dat je gaat fotograferen of dat de schaduw zo valt als jij dat wilt. Vervolgens stel je de camera handmatig in op ISO100, een groot diafragma en pas je de sluitertijd aan op de hoeveelheid licht. Zet het statief zo neer dat je alle foto’s vanuit dezelfde hoek kunt nemen, zodat de producten in je webshop een uniform beeld hebben. Na de fotoshoot kun je de productfoto’s nog na bewerken met behulp van de software op je computer.

Professionele sieradenfotografie

De fotografie van sieraden is niet zo eenvoudig en wanneer je tot echt indrukwekkende resultaten wilt komen kun je het beste een professionele productfotograaf inschakelen. Sieraden Fotograaf ziet de studiofotografie van sieraden steeds weer als een creatieve uitdaging die de identiteit van jouw webwinkel zal neerzetten en versterken. Wij denken graag met je mee over de manier waarop jij de producten in je online shop wilt presenteren en zorgen ervoor dat de fotografie tot in de puntjes geregeld is. Perfecte foto’s, aangeleverd in de juiste extensie, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.
Verleid je klanten met de prachtige sieradenfoto’s van Sieraden Fotograaf en je zult zien dat het aantal conversies met de dag toeneemt. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken!

(Visited 63 times, 1 visits today)