Sieradenfotografie met of zonder model?

Wanneer je online sieraden verkoopt zijn de mogelijkheden om ze in de digitale etalage te zetten haast eindeloos. Van vrijstaande productfoto’s tot sieraden fotografie in een setting en juwelen op een model, zowel voor producten van fysieke als online winkels. Wat het best werkt voor jouw shop wordt bepaald door de identiteit en stijl die je neer wilt zetten.

Sieraden fotografie met model

Wil je je sieraden graag op een model laten fotograferen, dan zijn een haarstylist en goede visagist zeker aan te raden. Een model met een egale huid dat goed kan improviseren scheelt een hoop werk, zowel tijdens de shoot als achteraf. Wanneer je de sieraden in je online shop met een model presenteert zien je potentiële klanten precies hoe het sieraad valt en krijgen ze een goede indruk van de grootte en de kleur van het materiaal. Aan de andere kant is sieradenfotografie op een model tijdsintensief en kan het model de aandacht van het product afleiden.

Sieraden fotograferen zonder model

Zowel in online als fysieke winkels heeft de sieradenfotografie zonder model de overhand. In de fotostudio worden perfecte productfoto’s gecreëerd door de sieraden onder precies de juiste lichtomstandigheden te fotograferen, zodat schitteringen, schaduw en glans alleen te zichtbaar zijn waar de opdrachtgever ze wilt. Met behulp van nabewerking worden de productfoto’s verder aangepast. Meestal wordt er gewerkt met een witte of zwarte achtergrond, die kostenbesparend is en niet afleidt van het product. Het is echter ook mogelijk om sieraden in een setting te fotograferen. Vrijstaande sieradenfotografie maakt het voor potentiële klanten wel lastiger om de grootte, het materiaal en de kleur in te schatten.

Sieraden bijzonder gestyled

De manier waarop je sieraden laat fotograferen versterkt de identiteit van je webshop of winkel en geeft hem een eigen stijl. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken. Sieraden Fotograaf denkt graag met je mee over wat bij jouw shop past. Zo kun je sieraden in een setting laten fotograferen of met een aangepaste scherptediepte, vanuit een bijzondere hoek of met behulp van opvallende modellen. Daarbij kun je ook denken aan foto’s met schaduw of juist helemaal vrijstaand, waarbij er rekening wordt gehouden met het feit dat je webshop of winkel een uniforme uitstraling moet hebben.

Sieraden Fotograaf ziet iedere opdracht om sieraden te fotograferen als een creatieve uitdaging en denkt graag mee over het merk dat jij wilt neerzetten in je winkel. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan direct contact op!

(Visited 53 times, 1 visits today)