De rol van licht bij sieradenfotografie

Het fotograferen van sieraden voor winkels en webshops vormt een aparte specialisatie. Armbanden, kettingen, ringen en oorbellen zijn vaak klein, en het materiaal glimt en schittert. Dat maakt het telkens opnieuw een creatieve uitdaging om ze precies goed vast te leggen. Bij het maken van productfoto’s speelt licht een belangrijke rol, ze bepaalt waar schaduwen en reflecties vallen, welk materiaal wel of niet glimt en waar diamanten schitteren.

Sieradenfotografie: reflecties, schitteringen en schaduw

Om sieraden goed te fotograferen is de juiste manier van belichting ontzettend belangrijk. De opstelling van lampen die ingezet wordt bepaalt hoe het materiaal op beeld wordt weergegeven. Zo kan er gewerkt worden met belichting in een lichttent, met een scherm achter het sieraad of via het plafond. Stenen zoals diamanten kennen een schittering die mooi is om naar boven te brengen in de productfoto’s, maar een reflectie op metaal wordt vaak als storend ervaren. Met behulp van slimme lichttechnieken worden de sieraden zo gefotografeerd dat reflecties, schitteringen en schaduw in balans zijn, zodat jouw collectie op een prachtige manier wordt weergegeven in je winkel of webshop.

Waarom licht zo belangrijk is bij sieradenfotografie

In de sieradenfotografie is de juiste belichting niet alleen belangrijk in verband met schaduw, reflecties en schitteringen, maar ook om de eigenschappen van de materialen te laten zien. De productfoto’s worden nabewerkt met Photoshop om de puntjes op de i te zetten en een zo realistisch mogelijk beeld van het sieraad te creëren. De klant krijgt zo een goede indruk van het product, hetgeen niet alleen verleid tot kopen maar ook de kans op retouren verkleint. Daarnaast speelt de manier van fotograferen en belichting een rol in hoe jij jouw producten wilt presenteren, ze versterkt zo de identiteit van je winkel of webshop.

Perfecte productfoto’s van sieraden

Sieraden Fotograaf heeft een specialisatie in de fotografie van sieraden en denkt graag met je mee over welke manier van fotograferen de uitstraling van jouw online shop zal versterken. Met of zonder scherptediepte, vanuit een bijzondere hoek of wellicht met een unieke achtergrond of met behulp van een model, het kan allemaal! Wanneer je je sieradencollectie laat fotograferen door Webshop productfotografie ontvang je de foto’s direct in de juiste extensie zodat je ze zelf alleen nog maar online of in de folder hoeft te zetten.
Sieraden Fotograaf verzorgt perfecte productfoto’s van de meest uiteenlopende sieradencollecties. Neem direct contact op voor meer informatie over onze werkwijze of een afspraak!

(Visited 34 times, 1 visits today)